Снимка БулфотоЕдна от големите публични личности в света е подложен на

...
Снимка БулфотоЕдна от големите публични личности в света е подложен на
Коментари Харесай

Оперират папа Франциск в Рим

Снимка Булфото

Една от огромните обществени личности в света е подложен на съществено предизвикателство. Папа Франциск е постъпил в болница в Рим през днешния ден следобяд за планова интервенция на дебелото черво, заяви представителят на Ватикана Матео Бруни.

Това съобщи Ройтерс.

Бруний сподели, че 84-годишният папа страда от " симптомна дивертикулоза " на дебелото черво.

Не е ясно по кое време ще бъде хирургическата намеса, само че Бруни съобщи, че това ще бъде посочено в друго известие.

Па първи път Франциск постъпва в болница, откакто оглави Светия трон през 2013 година. Той изглеждаше в положително здравословно положение по-рано през днешния ден, когато се обърна към хиляди вярващи на площад " Свети Петър " във Ватикана, отбелязва Ройтерс, представена от БНР.

По-рано през днешния ден папа Франциск заяви, че през септември ще посети Словакия след къс престой в Унгария за меса в столицата Будапеща, съобщи Агенция Франс Прес.

" Щастлив съм да оповестя, че от 12 до 15 септември... ще отида в Словакия на пастирска аудиенция ", сподели той пред на поклонници, събрали се на площада " Свети Петър " в Рим за обичайна неделна молитва.

Папата показа, че ще отслужи заключителната меса на 52-ия Международен евхаристиен конгрес в Будапеща на 12 септември.

Посещението на папа Франциск в Словакия ще включва градовете Братислава, Прешов, Кошице и Шащин-Страже, се споделя в изказване на Ватикана, написа bgonair.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР